Meie isadele, kelle lagi oli Nahktagi, Savoy Ball Estonias ja Tartu Maraton. Meie tagi on kalipso, Def Leppard Londonis ja IronMan Zürichis

esmaspäev, 12. jaanuar 2015

Lähtepositsioon- käivitasime raketi eelsoojendusküünlad

Rahulik pealehakkamine on terve võit!

Pühapäevaõhtuse blogipostituse asemel tegin eile midagi, millele olen tihti mõelnud, aga pole viitsinud kunagi teoks teha. Läksin õhtul tuule ja suure tuisuga pimedasse metsa, kaasas pudel vett, tikud ja tasukulamp ja tegin lõkke.
Ülivinge! Ausalt!
Taskulampi vaja ei läinud, silmad harjusid ruttu, lõkke sai põlema, oli uskumatult hubane ja soe. Kõhedust ka ei tekkinud. Seda ma vist pelgasin kõige rohkem.
Eks ta väike samm oli, vaimu treenimisel.

Sain nüüd aasta alguses võimaluse läbida 12 seansiline lümfimassaazi kava. Selline trummel käib ringi, infrapuna lamp on sees ja hoiad jalgu-käsi selga kõhtu seal vastas. Pidi kasulik olema.
 
Ja valu teeb see masin päris-pälis palju. Soovitan :)
 
Teen jälle ka 3 nädalase süsivesikute vaba toitumise. Suhkur, jahutooted, pudrud ( va tatar) on väljas. Aga. Kuna tegemist on Tšainiku dieediga, siis laupäevased pannkoogid on lubatud.  
Lümfimassaazis mõõdeti ka keha üle. Arvestades, et olid Jõulud ja Uus-aasta ja Rootsi reis lastega lasin lõdvaks, siis kartsin isegi hullemat.
Selliste numbritega läheme liikvele:
Vanus 48
Pikkus 188
Kaal 91 ( hokis OK, IM-iks palju)
Kehamassiindeks 25,9
Keharasv 19,5
Lihasmass 36,6
Kehavanus 24 ( ei kommentaari)
Polari fitnesstest- Very Good ( tavaliselt ELITE)
Pulss puhkes 42 ( vormis olles 38)
Pulss max 162
VO Max 48 ( vormis olles 60 tuuri)
Hemoglobiin 166
Tuju- hea!

Esimesed nädalad lähen rahulike trennidega liikvele, tahtmine „ülepanna“ on meeletu. Tsiteerides Rein Vader Taaramäe postitust „ See hooaja algus, olen eriti ekstaasis ja ootusärevuses..“
Rahu, ainult rahu.

Baastreeningute kava ja mahu jätan kuni TriSmile aprillilaagrini samaks. Lisama hakkan järjest aeroobseid treeninguid. 6-7-8-5; 7-8-9-6: tundi nädalas. Selline plaan on viimased aastad toiminud.
E- Puhkekas
T- 10.00 Bodypump, 18 aeroobne ( kepikõnd, jooks, suusk)
K- 11.00 Body Balance ( super hea asi laisale inimesele venitusteks, staatilisteks harjutusteks)
N- 10.00 Bodypump 18.00 aeroobne
R- 10.00 Spinn, 11.15 Kõhtselg ja 13.00 Hoki 1,5 tundi 18.00 ujumine 50 min
Sellist reedet olen teinud viimane 3 aastat, Tingimusel, et tõõasjad on vinks-vonks tehtud. Õhtune ujumine on ajatäiteks, kui lapsed samal ajal Viimsi koolis võimlevad. Hoki on puhtalt lust ja rõõm. Kuigi treeninguna karm lõigutrenn. Rattas või jooksus, kui sein ees, lased lihtsalt „jala sirgu“, hokis, kui vahetus on pikaks läinud, oled kutu ja vastane läheb kiiresse, siis sa lihtsalt PEAD veel ühe 7 sek spurdi laksama, kas aurude pealt või kulmude peal. Vahet pole. Meeskonnamäng- alt ei tohi vedada.

L- pikk aeroobne 2-3 tundi ( kepikõnd, jooks, suusk)
P- veelpikem aeroobne

Peale Bodypumpe, ujun 20-40 min. Kuidas päev lubab. Kõige raskemad trennid on aga „naistekad“- Bodybalance ja Kõht-selg. Ebamugavad! Ma ei paindu ju! Ja kuidas on võimalik ühejalapeal poolikul pehmel pallil ( Bosu?) seistes veel hantlitega vehkida ja mitte kukkuda? Kui ma 3 a tagasi esimest korda kõhuselja trenni läksin, mõtlesin juba viiendal minutil, et peale trenni lähen ja kägistan selle imeilusa treeneri ära... nii ei tohi ju inimesi piinata!
Aga mis on peale naistetrenne kadunud- need on seljavalud pikematel ratta- ja rulluisuvõistlustel. Soovitan. Aga püüdke valida võimalikult ilus treener- siis on eriti valus kohe.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar