Meie isadele, kelle lagi oli Nahktagi, Savoy Ball Estonias ja Tartu Maraton. Meie tagi on kalipso, Def Leppard Londonis ja IronMan Zürichis

reede, 24. aprill 2015

Puhkus Kataloonias

Üks samm tagasi, üks kõrvale, kolm sammu edasi.
Meie oleme kohal, kohe ärkab ka päike


Kokkuvõte laagrist, e samm tagasi.
Sai tehtud kõik, mis teha kästi ja mis tehtud, tegin hästi.
Võtsin Hispaaniasse oma „noodivihiku kaasa“, et proovin laagrikava oma kavaga sobitada aga lõppkokkuvõttes tegin kaasa ikkagi puhtalt laagrikava. Lisana jooksin peale 15min-tund, pikematele rattasõitudele.

6.41 äratus ja kummilindikava õlale rõdul ( et Tädikat ei ärataks)
7.00 sörk mereäärde, väike võimeldamine, suplus meres ja mõmmi-joogat peale
8.00 Hommikusöök
9.00 Töömeilid või/ja siis vedelemine päikeselisel rõdul
Laagri menüü
10.00 Ujumine 1h 50m bassus
11.00 Ratas + 15 min jooksu
16.00 Vedelemine ja taastusjoogitamine hotelli välibassu ääres
18.00 Üke v jooksukool, v venitamine v linnapeal poeskäik
20.00 Õhtusöök ( veinid tasuta)
23.00 Öörahu

Kokku tuli trenne 55 tundi
Ujumine 6h, seal sees 1x 2tunnine pikem ujumine.
ÜKE 9h- võimeldamised, venitused ka seal sees.
Jooks 7h/ 50km/ 1km tõusumeetreid. Jooksukool ka sees.
Ratas 33h/910km/7,9km tõusu

Emotsionaalselt oli asi paigas. Kui varasemaks oli vaja kevadine rattavorm sättida Rattaralliks, mai lõpus, siis see aasta keskendusin laagris pigem rahulikule mahukerimisele, ei pannud kordagi üle ja püsisin terve ja heas tujus kogu laagri vältel. Üldse on TriSmile laagrite märksõnadeks hea seltskond ja hobuste säästmine. Kes vähegi viitsib- küsige teiste laagrijõukude käest, palju neil oli haigestumisi ja ülepanemisi. Ma vaikselt juba olen kuulnud :)
Jann e Tädipoeg & me
See aasta oli ka tädipoeg Jaanus kaasas, suur ja tugev mees, kellest on alati abi suurte 8l veepudelite tassimisel Mercadonast koju. Pluss karastusjoogid. Ja vorstid.

Hotelli toitu ma juba kiitsin. Seal on olemas kõik, tõsiselt korralik valik. Kõik mis olemas on. Ja mõni asi, mida sa ei teagi, et see olemas on ja et seda süüa saab.
Igal aastal on mul plaan laagris toiduga tagasi tõmmata. Jälgida kaalu ja pidada dieeti. Et paar kilo alla. Aga ei käi kokku kuidagi, kui on rasked treeningud ja siis peaks veel ennast näljas ka hoidma, eriti kui ahvatlusi ja maitsvaid rooge on nii palju. Tšainiku värk. Järgmisest esmaspäevast, enne järgmist neljanädalast tsüklit teen 2 nädalat süsikate vabalt. Tatrapudru on lubatud, liha, kala, kana, salativärk ka. Piima mõistlikult. Sai-leib ja pudrud on väljas. Laupäevane pannkook on lubatud.

Mida veel treeningutest? Kaks rattavaba päeva olid. Ujumise-jooksupäev ja matkapäev.
Kolmandaks päevaks kujunesid juba pundid välja, kes kellega koos sõitmas käis. Treenerid vaheldusid puntides, koostöö sujus ja turvaline oli.
Parim trennipäev? Vahetusala treening.
Rattaga pundis 35km linnast välja, siis 2,7km jooks üksi, 15 ratast üksi+2,7jooksu+15ratast+2,7jooksu ja 30km pundiga koju tagasi. Korraliku pingutusega trenn. Testisin ka, kuidas käitub Powerbar minu organismis intensiivsel pingutusel. Sai hakkama küll ja kindlustunne Zürichi IM toitumisega süvenes.

Mäx
Treener Mäx soovitas proovida nii ( ta on Zürichis käinud), et panna batoonid ratta pulgale ja geeli võtta taskutesse korraldajalt toidupunktides. Batoonid on väikeste juppidena toidukates aga geel pakkides.
Vahetusala trennis tegime ka kaalumist. Enne ja pärast. Ajasin sisse 1,3 L spordijooki, pool batooni, üks geel rattas ja vedelam geel viimases jooksus. Tulemus- miinus 2 kilo. Seega, kolmetunnise trenniga oleksin pidanud tarbima veel 0,5L vett ja sööma ühe geeli v batooni.
Pühapäeval on Kõrvemaal 16km jooks, lähen ja tulen rattaga ( 60+60km), siis proovin uuesti, kuidas pikemal päeval toiduenergiat tasakaalus hoida.
Parim elamus laagris ehk Samm Kõrvale...
Viimase päeva lõpubanketi järellainetusel, kui kogu jõuguga linna vallutasime, sattusime Tädipojaga, (suur täht, kuna see on ta võistlejanimi TRI üritustel), et siis sattusime Tädipojaga ühte kohalikku rokipubisse, kus ainsad inimesed olid leti taga asja omanik ja tema naine. Järgmised 2 tundi toimus midagi uskumatut. Ilma soovimata, ilma tellimata, lajatas taat meile meie lapsepõlve ja noorusja lemmiklugusid paremini, kui me oleksime osanud unistada ja soovida. Jutti. See oli nagu mäkketõusu võistlus, aga tagurpidi. Pulss oli laes aga meeletu kergus jalgades. Roki- ja Spordijumal on vist üks ja sama tüüp, ma kahtlustan. Tervitused talle!

Eesti I, Trismile II

Mis edasi. 3 Järgmist Sammu Edasi. Puhkus, toitumine, pühendumine. Laagrile järgnes puhkenädal. Olen käinud saalis hantleid toksimas, 2 korda hokis emotsiooni saamas, pühapäeval on Kõrve jooks, pikema trennina. Siis hakkab uus 4nädala-treeningtsükkel, baas2. Iga nädal pühendatud rohkem ühele alale- ujumisenädal, jooksunädal, rattanädal. Järjest tulevad veel pikemad trennid ja esimesed kerged võistlused. Filter sari ja MTB asju näpuotsaga.

Kõik seni sujub. Keha peab vastu, vanad vigastused on kontrolli all. Naine pole asju pakkima hakanud, lapsed kutsuvad mind endiselt nimega issi.

Elu on ilus.

1 kommentaar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ

    VastaKustuta